Varstvo osebnih podatkov

Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas izjemnega pomena, saj želimo, da se pri nas počutite varno. Vaše podatke obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb (Splošna uredba o varstvu podatkov – Uredba (EU) 2016/679, Zakon o spremembi zakona o varstvu podatkov 2018, Zakon o telekomunikacijah 2003). V nadaljevanju informacij o varstvu podatkov vas obveščamo o pomembnih vidikih obdelave podatkov v okviru naše spletne strani. Te informacije lahko kadarkoli natisnete in si jih shranite.

Na celotnem računalniškem sistemu je vzpostavljen najvišji nivo kibernetske varnosti. Računalniki so tako zaščiteni proti nezakonitim vdorom v računalniški sistem, kraji ali zlorabi storitev, uničenju podatkov in nepooblaščenem spreminjanju podatkov ali programske opreme. Kibernetsko varnost zagotavljamo z naslednjimi ukrepi:

–           ustrezno nameščena požarna pregrada nove generacije,
–           redno preverjanje postopkov prepoznavanja varnostnih incidentov,
–           redno preverjanje postopkov odziva na zaznane incidente,
–           z ustreznim ozaveščanjem in izobraževanjem zaposlenih,
–           z varnostnimi kopijami ključnih podatkov, hranjenih na oddaljeni lokaciji.

Kontaktni podatki upravljavca osebnih podatkov

Brigita Križman s.p.
Cesta na Markovec 1
6000 Koper
Slovenija

Elektronski naslov: info@muse2be.com

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, pri čemer mora biti posameznik določena ali določljiva fizična oseba. Obiskovalcev naše spletne strani ne spremljamo kot posameznikov, temveč anonimno in skladno z veljavno zakonodajo varujemo njihovo zasebnost.  Osebne podatke shranjujemo in obdelujemo v osrednjem programu za upravljanje informacij. Podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Namen obdelovanja osebnih podatkov je zagotavljanje kar najboljše uporabniške izkušnje in upoštevanje obiskovalčevih želja. Vaše podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, zakona ter za sklepanje in izvajanje pogodb.

Katere osebne podatke obdelujemo?

Osnovne podatke (ime, priimek, naslov, datum in kraj rojstva, EMŠO, davčna številka, številka osebnega dokumenta) potrebujemo za namen dostave blaga na vaš naslov. Osebni podatki kot so ime in priimek, naslov in telefonska številka se lahko posredujejo prevoznikom, ponudnikom poštnih storitev, dostavnih storitev in špediterjem za namen dostave blaga.

Kontaktne podatke (e-naslov, telefonska številka, št. faksa, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije) uporabljamo za komunikacijo v zvezi z oblikovanjem in izvajanjem ponudbe oz. pogodbe.

Podatke o uporabi naše spletne strani (IP naslov, datum in ura obiska, podatki o obiskanih straneh, nastavitve na spletni strani, podatki o vstopni točki dostopa do interneta) obdelujemo z namenom analize, ki nam zagotavlja izboljšanje vsebin na naši spletni strani ter za spremljanje statističnih vzgibov.

Podatke, potrebne za izvajanje naših storitev in sklepanje pogodb (podatki o nakupih blaga/storitev in izdanih računih (osnovni in kontaktni podatki posameznika, interna številka kupca, datum in kraj nakupa, kupljeni izdelki ali naročene storitve, skupni znesek, način plačila, bančni podatki, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, ipd.) obdelujemo za namene izpolnjevanja pogodbenih obveznosti ali uveljavljanje pravic. Prav tako se uporabljajo za namene pogajanj pri sklenitvi pogodbe. Bančni podatki se ne shranjujejo, plačila potekajo izključno v sistemu izvajalca plačilnih storitev. Podatke, ki nam jih posredujete za namen vračila denarja v primeru prekinitve pogodbe, se obdelujejo le za ta namen.

Podatke o reševanju reklamacij obdelujemo za namene komunikacije v zvezi z reševanjem reklamacijskega zahtevka. Ko gre za reševanje naloga za servis blaga, lahko vaše podatke po potrebi posredujemo pooblaščenim distributerjem, ki izvajajo servis, in ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme. Namen tega je, da vas lahko kontaktirajo za dodatna pojasnila v zvezi z nedelovanjem naprave ali stroja, programa.

Podatke iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev s strani uporabnika (npr. v okviru nagradnih iger, v primeru prijave na dogodke) obdelujemo za namene organizacije konkretnega dogodka.

Podatke za lastne namene oglaševanja (npr. ime in priimek, e-naslov, naslov, telefonska številka) od kupcev svojih izdelkov ali storitev (ali uporabnikov na podlagi privolitve) lahko uporabimo za pošiljanje oglasnih sporočil o izdelkih in storitvah iz naše ponudbe. Uporabnik lahko kadarkoli na brezplačen in enostaven način zavrne takšno uporabo njegovega elektronskega naslova (jasna in vidna spletna povezava v besedilu elektronske pošte).

Piškotki

Zgoraj omenjene podatke zbiramo s pomočjo piškotkov. Piškotek (angl. cookie) je podatek o uporabniku, ki ga spletni brskalnik shrani na elektronski napravi za možnost nadaljnje uporabe. Gre za informacije, ki se ob obisku posamezne spletne strani shranijo na posameznikov računalnik in so ob ponovnem obisku iste strani uporabljene za prepoznavanje, sledenje in zbiranje specifičnih informacij o internetnih uporabnikih, kot so npr. preference do določenih strani/vsebin ali nakupovalne navade na spletu.

Piškotki so torej zelo pomembni za zagotavljanje pozitivne izkušnje obiskovalca spletne strani. Več informacij o piškotkih lahko najdete na https://www.allaboutcookies.org/.

Na spletnih straneh obstajajo naslednje vrste piškotkov:

 • Začasni ali sejni piškotki:
  • so shranjeni za čas trajanja seje brskanja in se brišejo s potekom seje
  • so obvezni za pravilno delovanje določenih aplikacij oz. funkcionalnosti na spletnih straneh
 • Trajni ali shranjeni piškotki:
  • se uporabljajo za izboljšanje uporabniških izkušenj
  • ostanejo v datoteki piškotkov daljše obdobje (odvisno od izbire, ki jo uporabnik izvede v nastavitvah svojega internetnega brskalnika)
 • Lastni piškotki:
  • so lahko trajni ali začasni. Te piškotki se uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bo spletna stran znova uporabila, ko uporabnik naslednjič obišče to mesto;
 • Drugi piškotki:
  • izvirajo od drugih, partnerskih spletnih mest (ki na primer merijo promet). Gre za zbiranje podatkov o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih produktov.

Obstaja tudi sledeča delitev piškotkov:

 • nujno potrebni piškotki:
  • omogočajo osnovne funkcije (navigacija po strani, dostop do varnih območij, zapomnitev uporabnikovih vnosov v spletne obrazce, nakupovalno košarico)
  • se uporabljajo za prilagoditev nastavitev uporabnikovim željam (način razvrščanja rezultatov/vsebine)
  • tehnično brezhibno in nemoteno delovanje spletne strani je brez teh piškotkov onemogočeno
 • piškotki za statistiko:
  • zbirajo podatke o tem, kako se spletna mesta uporabljajo. Namen je izboljšanje njihove privlačnosti, vsebin in funkcionalnosti. Uporaba teh piškotkov poteka samo z vašo privolitvijo.
  • gre za Google Analytics – orodje za analizo spletnih strani (tekstovne datoteke se shranjujejo na obiskovalčevem računalniku in omogočajo analizo njegove uporabe spletne strani. Uporablja se za vrednotenje obiskovalčeve uporabe spletnega mesta, za sestavljanje poročil o aktivnostih na spletnih straneh in za nadaljnjo izvedbo storitev, povezanih z uporabo spletnih strani in interneta.
  • shranjevanje piškotkov in evidentiranje podatkov, proizvedenih s piškotki, in vezanih na uporabo spletnega mesta lahko uporabnik onemogoči z ustreznimi nastavitvami svoje programske opreme brskalnika. V primeru izklopa lahko pride do tega, da obiskovalec ne bo mogel koristiti vseh funkcij tega spletnega mesta, učinkovitost spletne strani je lahko slabša. Svoje nastavitve lahko spremeni v brskalniku: https://adssettings.google.com/.

Za namestitev piškotkov je potrebno uporabnikovo soglasje. Kadar ima spletna stran z uporabnikom bolj opredeljen odnos (uporabniški račun, registracija, profil), je pridobivanje privolitve že vključena v proces registracije uporabnika.

Registrirani uporabnik

Če ste registrirana stranka se upoštevanje zahtev za varstvo in pravilnost podatkov ter prenosljivost podatkov olajša. S posredovanjem navedenih podatkov omogočamo registriranim uporabnikom naslednje:

 • Vpogled v arhiv nakupov
 • Naknadno spreminjanje naslova za prejem pošiljke
 • Reševanje reklamacijskih zahtevkov
 • Menjavo blaga v okviru pogodbenih pravic
 • Unovčenje darilnih bonov
 • Unovčenje dobropisov zaradi vračila
 • Plačilo po ponudbi ter izdaja računa na podjetje
 • Plačilo z odlogom

Osebne podatke uporabnika bo podjetje na podlagi uporabnikove privolitve hranilo trajno do njegovega preklica. Uporabnik lahko kadarkoli brezplačno prekliče obdelavo osebnih podatkov. Pravica do preklica privolitve velja samo za obdelavo tistih osebnih podatkov, ki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve, ne pa tudi za obdelavo podatkov, ki se obdelujejo na podlagi drugih zakonitih podlag.